logo

Ideaal als plaatsingsondergrond voor tegels op constructies met staanders

Constructies met houten ofmetalen staanders

Constructies met houten of metalen staanders worden in principe bedekt met gipskartonplaten of houten platen. Voor tegelbekledingen zijn dergelijke materialen, met name in natte ruimtes, in principe ongeschikt als plaatsingsondergrond.

Schlüter-KERDI-BOARD kan snel en eenvoudig met de juiste schroeven, die deel uitmaken van ons assortiment, als plaatsingsondergrond voor tegelbekledingen worden bevestigd op een constructie met houten of metalen staanders. De plaatnaden moeten telkens op een staander liggen, anders moeten de stootvoegen worden dichtgekleefd. Schlüter-KERDI-BOARD kan zowel verticaal als horizontaal worden aangebracht. Direct na de schroefbevestiging van Schlüter-KERDI-BOARD kunnen de tegels zonder verdere voorafgaande werkzaamheden vakkundig worden aangebracht met een geschikte dunbedmortel.

Schlüter-KERDI-BOARD als contactafdichting

Schlüter-KERDI-BOARD is een bouwtechnisch toegelaten contactafdichting. Daartoe moeten de hoek- en stootverbindingen worden overkleefd met de afdichtingsband Schlüter-KERDI-KEBA, waarbij gebruik wordt gemaakt van de afdichtingslijm Schlüter-KERDI-COLL-L. Bovendien moeten buisdoorvoeringen en dergelijke vakkundig worden afgedicht met bijvoorbeeld Schlüter-KERDI buismanchetten.

Geschikte plaatdiktes van Schlüter-KERDI-BOARD

Afhankelijk van de bouwtechnische vereisten moet de plaatdikte op constructies met staanders (asmaat 62,5 cm) minstens 19 mm bedragen. De bevestigingsschroeven moeten in afstanden van ca. 25 cm worden aangebracht.

Tegelvrije oppervlakken met Schlüter-KERDI-BOARD

Als delen van het oppervlak niet worden voorzien van tegels, kan Schlüter-KERDI-BOARD ook worden verwerkt met plamuur- en pleistermortel. Stootnaden in het oppervlak, bij binnen- en buitenhoeken en bij open randen moeten worden voorzien van een wapening, bijvorbeeld van Schlüter-KERDI-BOARD-ZSA, en bestreken met tegellijm.

Videos "Schlüter-KERDI-BOARD op staanders"Uw contact bij Schlüter-Systems:

Schlüter-BENELUX team
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
+32 14 443080

image
Schrijf ons!
Hebt u een vraag of een suggestie?
image
Palletconfiguratie
Voor professionelen: stel zelf uw eigen samengestelde pallet met Schlüter-KERDI-BOARD samen, naargelang uw behoeften.