logo

Ideaal als plaatsingsondergrond voor tegels op ruwbouwwanden

Oneffen ondergrond

Schlüter-KERDI-BOARD is geschikt voor plaatsing op:

  • beton
  • allerlei soorten metselwerk
  • oude ondergrond zoals pleisterwerk, tegels en verfwerk
  • gemengde ondergrond

 

Om tegels in het dunbedprocédé met tegellijm te plaatsen, moet de plaatsingsondergrond genivelleerd zijn en uit geschikt, vochtbestendig materiaal gemaakt zijn. Vaak worden deze wanden tijdens het pleisterwerk ook voorzien van gipspleister. Deze is echter niet geschikt als ondergrond voor tegelbekledingen, zeker niet in omgevingen met vochtbelasting. Meestal is ook niet de vereiste effenheid verzekerd. Ook andere materialen zoals gipskartonplaten of houtmaterialen zijn hier niet geschikt.

Schlüter-KERDI-BOARD als ideale plaatsingsondergrond voor tegels

Afhankelijk van de effenheid en de toestand van de bestaande wandvlakken kan Schlüter-KERDI-BOARD over het volledige oppervlak worden verlijmd of op mortelpunten uit dunbedmortel of andere geschikte mengmortel op de ondergrond worden aangebracht en eenvoudig loodrecht en overeenkomstig de rijen worden uitgelijnd.

Schlüter-KERDI-BOARD kan zowel verticaal als horizontaal worden geplaatst. Zelfs bij ondergronden die moeilijk hechten kan Schlüter-KERDI-BOARD worden aangebracht met behulp van slagpluggen, die deel uitmaken van ons assortiment. De met Schlüter-KERDI-BOARD gerealiseerde plaatsingsondergrond kan onmiddellijk en zonder bijkomende voorbereidende werkzaamheden worden bekleed met tegels.

Schlüter-KERDI-BOARD als contactafdichting

Schlüter-KERDI-BOARD is een bouwtechnisch toegelaten contactafdichting. Daartoe moeten de hoek- en stootverbindingen worden overkleefd met de afdichtingsband Schlüter-KERDI-KEBA, waarbij gebruik wordt gemaakt van de afdichtingslijm Schlüter-KERDI-COLL-L. Bovendien moeten buisdoorvoeringen en dergelijke vakkundig worden afgedicht met bijvoorbeeld Schlüter-KERDI buismanchetten.

Schlüter-KERDI-BOARD in geschikte plaatdiktes

Als de ondergrond genivelleerd is en over het volledige oppervlak kan worden verlijmd, kunnen in principe plaatdiktes vanaf 5 mm worden gebruikt. Voor de verlijming op mortelpunten moeten, afhankelijk van de bouwtechnische vereisten, geschikte plaatdiktes vanaf 9 mm worden gekozen.

Tegelvrije oppervlakken met Schlüter-KERDI-BOARD

Als delen van het oppervlak niet worden voorzien van tegels, kan Schlüter-KERDI-BOARD ook worden verwerkt met plamuur- en pleistermortel. Stootnaden in het oppervlak, bij binnen- en buitenhoeken en bij open randen moeten worden voorzien van een wapening, bijvorbeeld van Schlüter-KERDI-BOARD-ZSA, en bestreken met tegellijm.

Video's "Schlüter-KERDI-BOARD op oude of gemengde ondergrond"Uw contact bij Schlüter-Systems:

Schlüter-BENELUX team
Schlüter-Systems KG
Schotelven 28
B-2370 Arendonk
+32 14 443080

image
Schrijf ons!
Hebt u een vraag of een suggestie?
image
Palletconfiguratie
Voor professionelen: stel zelf uw eigen samengestelde pallet met Schlüter-KERDI-BOARD samen, naargelang uw behoeften.